300 de inspecţii ANAF la marii contribuabili, în primul trimestru al anului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 aprilie 2023 41 afişări

300 de inspecţii ANAF la marii contribuabili, în primul trimestru al anului

În primele trei luni ale anului curent au fost efectuate 300 de inspecţii fiscale la operatorii economici încadraţi în categoria „mari contribuabili”. Sumele stabilite suplimentar au fost în valoare totală de 557,8 milioane de lei, iar pierderea fiscală a fost diminuată cu 1,1 miliarde de lei.

În primele trei luni ale anului curent, au fost efectuate 300 de inspecţii fiscale la operatorii economici încadraţi în categoria „mari contribuabili”, anunţă ANAF.

Dintre inspecţiile desfăşurate, 68 au fost realizate pe baza delegării de competenţe către inspectorii din teritoriu.

Totodată, au finalizate 109 inspecţii, cu control anticipat, în vederea soluţionarii solicitărilor de rambursare a TVA.

Sumele stabilite suplimentar au fost în valoare totală de 557,8 milioane de lei, iar pierderea fiscală a fost diminuată cu 1,1 miliarde de lei.

Numărul marilor contribuabili controlaţi de inspectorii fiscali a fost suplimentat cu 144, spunea vineri preşedintele ANAF, Lucian Heiuş. El afirmă că un astfel de control e complex şi poate dura între şase şi opt luni.

Premierul Nicolae Ciucă afirma joi că deficitul în colectare constatat aparţine preponderent marilor contribuabili: „Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat. Dau sarcină instituţiilor statului să facă în aşa fel încât să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anaf,
controale,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.