1.000 de lei în PLUS LA PENSIE! Majorări importante pentru milioane de români

Postat la 18 septembrie 2023 1170 afişări

1.000 de lei în PLUS LA PENSIE! Majorări importante pentru milioane de români

Veşti bune pentru milioane de pensionari, după ce s-a aflat că se dau până la 1.000 de lei în plus la pensie pentru românii cu venituri mici. Totuşi, majorarea serioasă ar urma să aibă loc de la 1 ianuarie 2024, cu toate că încă nu se ştie exact cu cât vor creşte veniturile seniorilor.

Se dau până la 1.000 de lei în plus la pensie începând din octombrie pentru milioane de pensionari

Totuşi, pensionarii din România vor avea un motiv de bucurie în luna octombrie, asta după ce seniorii care au pensii mai mici de 3.000 de lei vor primi de la Guvern, în luna octombrie, sume cuprinse între 300 şi 500 de lei, dar sumele vor intra în două tranşe, jumătate luna viitoare şi jumătate la începutul anului.

Astfel, OUG nr. 168/2022 prevede un ajutor financiar acordat pensionarilor sistemului public de pensii, celor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei. Cuantumul acestuia va fi însă diferit, în funcţie de cât de mici sunt aceste venituri, schema propusă fiind următoarea:

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
important,
majorari,
pensie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.