Umberto Eco: Blestematii de romani

Postat la 17 martie 2009 81 afişări

Ministerul italian de Interne a incercat sa transmita unele comunicate jenante, potrivit carora, in ceea ce priveste cazurile de viol, de 60,9% din ele sunt responsabili cetateni italieni.

 

De altfel, sociologii stiau deja ca majoritatea covarsitoare a violurilor au loc in familie; bine au facut, asadar, Berlusconi, Casini, Fini si altii ca au divortat, pentru a evita situatii atat de dramatice.

 

Cat despre restul de violuri, avand in vedere ca acum la moda sunt romanii, se pare ca acestia nu ar fi responsabili decat de 7,8%, in timp ce un procent solid de 6,3% si-l adjudeca marocanii (care printre altele, dupa cum ne-au invatat Moravia si Sophia Loren(1), si-au facut deja datoria in urma cu peste 60 de ani).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant,
Umberto Eco
/opinii/umberto-eco-blestematii-de-romani-4058491
4058491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.