In expansiune

Postat la 16 mai 2006 1 afişăre

PubliMedia International, compania de publishing a grupului MediaPRO, isi continua expansiunea prin achizitionarea unui cotidian generalist: Gandul.

PubliMedia International, compania de publishing a grupului MediaPRO, isi continua expansiunea prin achizitionarea unui cotidian generalist: Gandul.

 

Saptamana trecuta PubliMedia International a anuntat achizitionarea unui pachet de 60% din actiunile S.C. Crucisatorul, compania care editeaza cotidianul Gandul.

 

Ziarul a aparut in urma cu un an, la initiativa unui bloc de jurnalisti demisionari ai Adevarului si a poetului Mircea Dinescu.

 

PubliMedia International este cea mai mare companie de publishing autohtona, avand in portofoliu 12 reviste (printre care BUSINESS Magazin, Apropo, The ONE, Maxim,  ProTV Magazin sau ProMotor), un cotidian economic national (ZIARUL FINANCIAR), sapte ziare regionale si numeroase anuare si cataloage.

 

Conform intelegerilor contractuale dintre partenerii tranzactiei, PubliMedia va asigura managementul, iar politica editoriala va fi responsabilitatea exclusiva a directorului ziarului, Cristian Tudor Popescu.

 

Obiectivul de piata comun este ocuparea de catre Gandul a primei pozitii pe segmentul ziarelor generaliste de calitate si pe care, in prezent, mai activeaza titluri precum Adevarul, Evenimentul Zilei, Cotidianul sau Jurnalul National.

 

Citat de Mediafax, Cristian Tudor Popescu a spus ca aceasta tranzactie reprezinta "cea mai buna afacere pe care ziarul Gandul putea sa o faca in actualul peisaj mediatic". Popescu a admis ca fara sustinerea unei companii media puternice, ziarul Gandul ar fi pierdut "ceea ce a realizat pana acum".

 

Prin achizitionarea cotidianului Gandul, PubliMedia devine jucator si pe piata cotidienelor generaliste de calitate, un segment aflat in prezent in usor declin, dar considerat de principalii playeri din industrie de viitor (dovada relansarea Evenimentul zilei de catre Ringier si noua investitie a MediaPRO).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
In expansiune
/media-marketing/in-expansiune-1005949
1005949
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.