E.U. sunt Pro TV

Postat la 28 noiembrie 2006 1 afişăre

Pro TV se pregateste in felul sau pentru momentul aderarii la UE. La 1 decembrie, ziua de nastere a postului de televiziune, Pro TV va lansa primele servicii TV de inalta definitie din Europa de Est, iar programele zilei le vor descoperi romanilor din tara integrarea prin ochii romanilor aflati deja de mult in UE.

Pro TV se pregateste in felul sau pentru momentul aderarii la UE. La 1 decembrie, ziua de nastere a postului de televiziune, Pro TV va lansa primele servicii TV de inalta definitie din Europa de Est, iar programele zilei le vor descoperi romanilor din tara integrarea prin ochii romanilor aflati deja de mult in UE.

 

Sloganul "E.U. sunt Pro TV", ales pentru aniversarea a 11 ani de la prima emisie, trimite la primii ani de existenta a postului de televiziune, cand Pro TV deschidea "Scoala de romani" cu lectii de democratie, spirit de initiativa, mandrie nationala si gandire libera. Acum, cu o luna inainte de aderarea la UE, Pro TV are ocazia sa prezinte romani care au ajuns sa se ilustreze in Europa exact prin modul cum stiu sa traiasca aceste valori. De-a lungul zilei de 1 decembrie, reporterii Pro TV vor aduce din capitalele occidentale astfel de povesti ale integrarii europene pe cont propriu.

 

La Londra, Carmen Avram l-a descoperit pe romanul care a proiectat cea mai inalta cladire din lume, aflata in constructie in Dubai, dar si pe un altul care a plecat acum cativa ani din Romania intr-un container si acum are o firma de constructii. Romeo Diaconescu relateaza din Roma despre hotelul unde doar patronul si seful de sala sunt italieni, toti angajatii fiind romani, sau despre Gabriel Rusu, primul emigrant roman devenit consilier local in strainatate. La Madrid, agatata in corzi la etajul 11 al unei cladiri, Paula Herlo i-a luat interviu lui Cornel, unul din cei mai cunoscuti alpinisti utilitari din capitala spaniola, pentru ca apoi sa asiste la o nunta in stil romanesc chiar in centrul orasului. Iar Amalia Enache, dupa o discutie cu romanul care de 16 ani e directorul muzical al Disneyland-ului din Paris, merge la botezul unui copil din comunitatea osenilor din capitala Frantei, comunitate unde "ziua incepe cu croissant si cafea si se incheie cu slanina si ceapa".

 

Programul de 1 decembrie cuprinde si o editie speciala de patru ore "Dansez pentru tine", cu Stefan Banica si Iulia Vintur, gala K1 eliminatorie de la Osaka si un film nominalizat de cinci ori la Oscar - "Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre". Ca in fiecare an, in primele zile din decembrie, Pro TV pro-grameaza o serie de filme de calibru - "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui", o pelicula cu 11 premii Oscar si patru premii Globul de Aur, sau "Marturie mortala", una din ultimele productii Bruce Willis. Si tot ca in fiecare an, luna decembrie inseamna reluarea campaniei "Daruiesti si castigi", insufletita de acelasi Cristian Tabara.

 

Ziua de 1 decembrie inseamna si lansarea graficii de iarna a Pro TV, definita de efecte speciale, cascadorii, sporturi de iarna virate spre sport extrem si o coregrafie insolita, cu o echipa de dansatori coordonata de Razvan Mazilu.

 

In aceeasi zi, Pro TV va lansa primele servicii TV de inalta definitie din Europa de Est, pentru care a investit circa 10 milioane de euro si care vor asigura o calitate a transmisiilor similara cu cea a sistemelor home cinema. Evenimentul are loc la doar cateva zile dupa ce CME, grupul media din care face parte Pro TV, si presedintele fondator CME, Ronald Lauder, au primit la New York un premiu Emmy pentru pionierat in domeniul dezvoltarii televiziunilor independente in Europa Centrala si de Est. Premiile Emmy sunt cele mai importante distinctii acordate in domeniul televiziunii, fiind comparabile ca importanta cu premiile Oscar din cinematografie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
E.U. sunt Pro TV
/media-marketing/e-u-sunt-pro-tv-1007627
1007627
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.