TINERI MANAGERI DE TOP: Bogdan Oşlobeanu, directorul Rompetrol SA la doar 33 de ani

Autor: Iuliana Roibu Postat la 19 august 2011 1007 afişări

Bogdan Oşlobeanu este director general al Rompetrol SA, entitatea de management a Rompetrol, şi CEO al Rominserv, contractorul general al grupului.

TINERI MANAGERI DE TOP: Bogdan Oşlobeanu, directorul Rompetrol SA la doar 33 de ani

După ce a absolvit Facultatea de Energetică din cadrul Politehnicii, Facultatea de Finanţe din cadrul ASE şi mai multe cursuri de certificare în domeniul financiar (ACCA, CIA, CISA), Bogdan Oşlobeanu s-a angajat în consultanţă. A lucrat timp de şase ani în PricewaterhouseCoopers, apoi în Arthur Andersen şi Ernst & Young şi a fost implicat aproape exclusiv în proiecte din industria de petrol şi gaze, cu precădere pentru societatea naţională Petrom S.A., inclusiv în privatizarea ei către OMV în anul 2004.

În Rompetrol a intrat în departamentul financiar şi a ocupat ulterior poziţiile de deputy vice president planning & performance management şi group finance director. Din septembrie 2009 Bogdan Oşlobeanu a preluat poziţia de director general al companiei Rominserv. "Printre cele mai importante proiecte în care am fost implicat în companie se numără dezvoltarea sistemului de planificare operaţională la nivelul Grupului Rompetrol, eficientizarea relaţiilor cu investitorii instituţionali şi menţinerea fluxului de raportări financiare ulterior listării Rompetrol Rafinare, dar şi revizia generală a companiilor Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals." Din poziţia de director al Rominserv, Oşlobeanu coordonează 1.200 de angajaţi şi afaceri de aproximativ 290 de milioane de dolari (estimare a afacerilor Rominserv pentru acest an), din care o mare pondere este dată de programul de extindere a capacităţii rafinăriei Petromidia şi de dezvoltare a activităţilor din Kazahstan, unde compania a deschis o subsidiară.

Pentru perioada imediat următoare Bogdan Oşlobeanu consideră că Rompetrol îi poate oferi suficient din punct de vedere profesional şi nu se gândeşte la proiecte personale. "Nu ştiu care va fi următorul meu pas, însă consider că un manager bun este într-o continuă formare, mereu în căutare de oportunităţi care-l pot dezvolta."



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.