Bogdan Padiu

Autor: Razvan Muresan, Dorin Oancea Postat la 18 decembrie 2013 1772 afişări

Bogdan Padiu, Teamnet

Bogdan Padiu

Bogdan Padiu face parte dintr-un grup de patru prieteni care în studenţie au mizat pe cartea antreprenoriatului în IT. Un deceniu mai târziu, Bogdan Padiu conduce un business cu cifră de afaceri de zeci de milioane de euro. Teamnet este compania care a informatizat sistemul 112, Inspecţia Muncii sau consulatele României, iar în prezent lucrează la o tehnologie avansată: un proiect de dronă. Şi vrea să devină un lider regional.

Bogdan Padiu impune, la prima vedere, prin înălţimea de baschetbalist, 2,01 şi zâmbeşte larg, fără reţineri. La 35 de ani are aerul unui tânăr programator, dar răspunde la întrebări cu diplomaţia unui om de afaceri hârşâit în mai bine de un deceniu de activitate şi cu siguranţa pe care ţi-o dau reuşitele. A pornit prin a fi olimpic în informatică, în timpul liceului, după ce, prin ‘90 sau ‘91, în clasa a şasea fiind, a văzut prima dată un calculator şi i s-a părut ceva extrem de interesant. Doi ani mai târziu, Bogdan Padiu lua premiul întâi cu coroniţă şi a primit cadou un CIP, un microcalculator de producţie românească, fabricat până în 1994.

Bogdan Padiu a lucrat pentru o companie din Ploieşti, iar în 2001, la sfârşitul facultăţii, a pornit Teamnet, împreună cu trei prieteni, George Stan, Ovidiu Traşcu şi Bogdan Nedelcu. Bogdan Padiu a ales să fie managerul companiei, determinat de întrebarea unui prieten: „..tu vrei să fii programator toată viaţa?". „M-am gândit şi mi-am spus că totuşi nu. Îmi place acum, dar pe termen lung cred că mi-aş dori să fac şi alte lucruri".

Bogdan Padiu s-a îndreptat spre management şi a ajuns la ASE, în 1997. A terminat în 2001, o perioadă dificilă pentru economie, în care se vorbea de intrarea României în încetare de plăţi. În timpul studenţiei a lucrat ca programator la Asesoft, compania creată de antreprenorul ploieştean Sebastian Ghiţă, cu care Bogdan Padiu a fost coleg de liceu.

Cum a apărut TeamNet? „Ne gândeam la o companie de software de mult timp. Ştiam că o vom face la un moment dat. În 2001 a apărut această oportunitate; în Asesoft era nevoie de o companie de software, am avut o discuţie, am primit o finanţare şi am pornit compania". Finanţarea, în valoare de 100.000 de dolari, a fost tot a lui Sebastian Ghiţă, care a primit în schimb 80% din acţiunile companiei. În timp, structura acţionariatului s-a schimbat: Sebastian Ghiţă a ieşit din companie, iar Bogdan Padiu a preluat din acţiunile acestuia, ajungând să deţină acum peste 65% din titluri.

Obiectivele de business ale lui Bogdan Padiu pentru următorii cinci ani au drept pilon principal extinderea regională, alături de expansiunea activităţiii în industrii şi arii noi de activitate şi de lansarea de produse şi proiecte inovative. Grupul condus de Bogdan Padiu investeşte peste 10% în proiecte de cercetare şi dezvoltare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogdan padiu,
teamnet,
lideri
/lideri/bogdan-padiu-11788628
11788628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.