100 TINERI MANAGERI DE TOP - Mario Penados, Alpha Bank România

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 11 iunie 2012 493 afişări

Mario Penados conduce din 2007 departamentul de management al activelor al Alpha Bank România, care actualmente distribuie fondurile mutuale administrate de Alpha Asset Management din Atena, componentă a grupului elen Alpha Bank.

Guatemalez de origine, Penados a ajuns la Bucureşti în 2005, când îşi planificase o şedere "profesională" doar pentru un an, însă a decis să dea curs impulsului de a-şi continua pe o perioadă mai lungă cariera în România, "o ţară în care economia creştea într-un ritm alert". Înainte de a fi recrutat de Alpha Bank în 2007, a fost timp de doi ani consultant pentru casa de avocatură Şova & Partners. A absolvit Universitatea Yale din SUA, cu specializare în ştiinţe politice, iar înainte de a veni în România a fost consultant pentru o firmă de profil din Guatemala, cu specializare în cercetare macroeconomică şi de business, apoi asistent editorial la Yale Center for the Study of Globalization, account assistant în cadrul firmei de consultanţă politică Malchow, Schlackman, Hoppey & Cooper din Washington şi project manager pentru casa de avocatură McDermott, Will & Emery LLP din Washington.

Spune că învăţarea limbii române a fost pentru el "o provocare", chiar dacă spaniola este limba sa maternă, dar că a reuşit s-o deprindă "exersând zi de zi, vorbind cu colegii, cu prietenii, citind presa financiară", astfel încât acum în CV-ul său figurează "limba română: fluent". În raport cu echipa se declară adept al unor relaţii "constructive, care să faciliteze comunicarea eficientă a iniţiativelor şi identificarea rapidă a soluţiilor" şi adaugă că are privilegiul de a lucra într-o organizaţie "în care fiecare membru îşi ştie în orice moment responsabilităţile". Despre aria sa de activitate afirmă că piaţa fondurilor mutuale din România s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, însă există în continuare loc de creştere până la nivelul mediei din Europa Centrală şi de Est, în special în zona fondurilor de investiţii cu un grad mai mare de risc.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-mario-penados-alpha-bank-romania-9709679
9709679
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.