PROFILUL UNEI GENERATII

Postat la 27 iunie 2006 1 afişăre

Este creierul capabil de multitasking? Cercetarile facute pana acum arata ca nu si ca executarea simultana a mai multor sarcini poate avea cateva efecte secundare:

 

EFICIENTA SCAZUTA: Desi aparent atunci cand reusesti sa faci mai multe lucruri simultan esti mai eficient decat daca le faci pe rand, de multe ori e nevoie de fapt de un timp mai lung, pentru ca obligi creierul sa se adapteze si readapteze permanent la fiecare dintre sarcini.

 

DEFICITUL DE ATENTIE: Aparut mai ales la copiii si la adolescentii expusi la tehnologie, care au tendinta de a se concentra pe aceeasi sarcina doar pentru intervale scurte de timp din cauza "comutarii" permanente intre mai multe sarcini.

 

SUPRASOLICITARE: Apar nervozitatea si tulburarile de memorie si, inevitabil, stresul creste, din cauza intreruperilor permanente in executia fiecarei sarcini in parte si a faptului ca nu poti pastra controlul asupra tuturor simultan.

 

DEPENDENTA DE STIMULI: Cei care fac permanent multitasking au tendinta sa evite situatiile in care stimulii lipsesc si se dezobisnuiesc sa reflecteze ori sa se relaxeze. Sunt, uneori, incapabili sa-si umple timpul daca li se blocheaza accesul la tehnologie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PROFILUL UNEI GENERATII
/cover-story/profilul-unei-generatii-1051638
1051638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.