CUMPARATORUL: KAZMUNAIGAZ

Postat la 04 septembrie 2007 1 afişăre

- KazMunaiGaz a fost creata in anul 2002, in urma fuziunii firmelor Kazahoil si Oil & Gas Transportation Company. Firma are birouri in state precum Marea Britanie, Elvetia, Spania, Ucraina, Lituania si China.

- Se situeaza pe locul 21 in topul companiilor musulmane din lume, ca valoare a afacerilor - un top dominat de companii petroliere si de stat: 16 din primele 21 sunt in aceasta situatie, iar topul este condus de compania saudita Aramco.

- Compania a raportat venituri de 3,3 miliarde de dolari (2,4 mld. euro) in primele cinci luni ale anului.

- A extras in primul semestru mai mult titei decât productia anuala a României.

 

In prima jumatate a acestui an, KazMunaiGaz a inregistrat o productie consolidata de petrol si gaz condensat de 8,2 milioane de tone, cu 1,5% mai mult fata de perioada similara din 2006. Totodata, KazMunaiGaz a rafinat, in intervalul analizat, 2,8 milioane de tone de titei si pentru acest an se asteapta sa prelucreze in rafinarii o cantitate in crestere cu 35%, la 5,75 milioane de tone. Pentru acest an, compania estimeaza o productie de 17,162 milioane de tone de petrol si gaz condensat.

In afara de preluarea Rompetrol, KMG negociaza un joint-venture si cu compania croata INA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CUMPARATORUL: KAZMUNAIGAZ
/cover-story/cumparatorul-kazmunaigaz-1055591
1055591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.