CINCI INTREBARI PENTRU HABER

Postat la 16 martie 2006 1 afişăre

Am votat cu Basescu, dar nu a fost doar atat. In ziua alegerilor am scris e-mail-uri la sutele de oameni pe care ii cunosc si i-am implorat sa mearga sa voteze.

Desi locuiti in Silicon Valley, ne-ati spus ca ati votat la ultimele alegeri din Romania.

Am votat cu Basescu, dar nu a fost doar atat. In ziua alegerilor am scris e-mail-uri la sutele de oameni pe care ii cunosc si i-am implorat sa mearga sa voteze. Am intrat orbeste pe chat-ul Yahoo! si i-am indrumat pe toti romanii care erau online sa voteze pentru Basescu, sa isi ia prietenii si sa ii duca sa voteze pentru el. Asta, fara sa il cunosc pe Basescu si fara sa critic regimul vechi. He, he, he! Daca ma gandesc bine, poate din cauza mea a castigat Basescu. In plus, vreau sa ii ajut pe noii ministri din educatie si IT, desi nu ii cunosc. As vrea poate sa predau un curs de business la ASE ca sa impartasesc din experienta mea.

Despre situatia de dupa alegerile prezidentiale din SUA ce credeti?

Ma bucur ca Bush a fost reales. Nu imi place politica lui dar, in acest moment, e omul potrivit la locul potrivit. Cred ca terorismul musulman este cel mai mare pericol mondial. Fanatismul, lipsa de educatie si imbecilizarea populatiei in Irak, Iran sau Siria sunt ca un viespar. Cu fanaticii e ca si cu viespile. Daca ii ignori, or sa te atace cand nu te astepti, dar daca ii ataci tu, ai sansa sa ii opresti. Cred ca, in timp, democratia si libertatea - asa cum s-a intamplat in Romania si Ucraina - o sa schimbe si realitatile din tarile musulmane. 

Dar in mediul de afaceri romanesc ce ati schimba?

Sunt foarte optimist ca aici lucrurile se schimba accelerat si business-ul devine din ce in ce mai transparent. Cred ca initiativele de e-Guvernare au fost bune si, de asemenea, apropierea de Uniunea Europeana este extrem de importanta. Mentalitatea trebuie sa se schimbe in continuare. Trebuie sa trecem de la principiul "Hai sa vedem cat furam" la "Hai sa vedem cat putem construi". Trebuie sa trecem de la "sa moara capra vecinului" la "capra ta cu capra mea pot sa faca dragoste si multe caprioare mici". As fi de acord sa intru in consiliul de administratie al unor companii serioase pe care sa le ajut in management.

Ce fel de relatii aveti cu prietenii? Credeti ca oamenii bogati, ca dvs., vor sa-si ajute cu bani prietenii?

Prietenii ocupa un loc important in viata si preocuparile mele. As putea spune ca istoria vietii mele s-a bazat in mare parte pe ajutorul dat altora. Cum trebuie ajutati? In trecut, am dat combinat la prieteni milioane de dolari, dar asta nu i-a ajutat asa cum credeam. Cred ca trebuie aplicata zicala "decat sa ii dai cuiva un peste, mai bine invata-l sa "pescuiasca". Din pacate, multi prieteni considera ca datul banilor este solutia.

Ati spus mai demult ca pentru a avea succes o data trebuie sa incerci de zece ori. Cei mai multi nu mai gasesc energie dupa noua incercari ratate.

He, he, he... pai din alea ratate inveti cel mai mult. Asa e natura umana. Oare, pana sa invatam mersul, nu cadem de foarte multe ori? Cei care nu incearca esueaza sigur, cei care incearca au o sansa la zece, cei care sunt foare buni sau foarte norocosi au sanse mai multe. As adauga ca nu exista afacere sigura. Nici macar furtul si misculatiile nu sunt sigure.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CINCI INTREBARI PENTRU HABER
/cover-story/cinci-intrebari-pentru-haber-1050012
1050012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.