CATEVA RECORDURI

Postat la 11 septembrie 2007 1 afişăre

America House a fost vanduta pentru 120,3 milioane de euro, a anuntat GTC, fara a spune si numele cumparatorului. Potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar, cladirea va fi preluata de Ixis Corporate & Investment Bank, subsidiara a grupului financiar francez Natixis. Aceasta nu e decat ultima dintr-un sir de tranzactii care au stabilit noi recorduri pentru piata romaneasca.

 

INCEPUTURILE: In 2003, Opera Center (dezvoltata de cehii de la Portland Trust) si Europe House erau primele cladiri construite in Romania preluate de investitori institutionali - austriecii de la CA Immo si, respectiv, Europolis - pentru circa 30 de milioane de euro fiecare.


CEA MAI SCUMPA: Pana la vanzarea America House, cel mai mare pret platit pentru o singura cladire de birouri au fost cele 80 de milioane de euro date de GLL Real Estate Partners pe Charles de Gaulle Plaza.


PRIMA PESTE 100: Prima tranzactie peste o suta de milioane de euro realizata pe piata de birouri a fost vanzarea parcului de afaceri S.Park, situat langa Casa Presei Libere, catre fondul austriac Immoeast.


PRIMUL PORTOFOLIU: Prima achizitie de portofoliu a avut loc in urma cu aproximativ o luna, cand un fond de investitii administrat de Allianz a cumparat trei imobile de birouri - Millennium Business Centre, PGV Tower si Construdava I - de la un fond al Charlemagne Capital pentru 110,5 milioane de euro.


CEA MAI MARE SUMA: Tranzactia cu cea mai mare valoare nu s-a incheiat insa pe piata de birouri, ci in retail. Immoeast a cumparat complexul comercial Polus Center din Cluj-Napoca, ce ar urma sa fie deschis in acest an, intr-o afacere estimata la 210 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CATEVA RECORDURI
/cover-story/cateva-recorduri-1055677
1055677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.