Top 5 cele mai bune telefoane Nokia

Postat la 26 februarie 2020 2105 afişări

Top 5 cele mai bune telefoane Nokia

Nokia este o marcă foarte cunoscută de telefoane. Acum 10 ani, era lider pe piaţa telefoanelor mobile. Însă, odată cu dezvoltarea brandurilor precum Samsung şi Apple, Nokia a rămas în urmă.

În ultimii ani, Nokia început să scoată pe piaţa telefoane moderne, mai performante, la un preţ mai mic comparativ cu alte branduri cunoscute.

Spre deosebire de Samsung care are sistem de operare Android şi pe Apple care utilizează iOS ca sistem de operare, Nokia funcţionează cu sistem de operare Windows.

În acest top vei regăsi cele mai performante telefoane Nokia care vin cu un raport calitate-preţ foarte bun.

1.Nokia 9 Pure View

Acesta este cel mai performant telefon Nokia disponibil pe piaţa din România. Preţul telefonului este de 2700 de lei, dar raportul calitate-preţ este unul excelent. În primul rând memoria telefonului este de 6GB RAM şi 128GB memorie internă.

De asemenea, telefonul este dotat cu 5 camere de 12MP şi are şi o cameră frontală de 20MP. Capacitatea bateriei de 3320 mAh este impresionantă. Spre deosebire de alte telefoane de la Nokia, acest telefon rulează pe sistemul de operare Android 9.0 (Pie). Ecranul este prevăzut cu sistemul Gorilla Glass, ceea ce îl face rezistent la şocuri.

2.Nokia 7 Plus

Unul dintre avantajele acestui telefon este faptul că vine echipat cu Dual Sim. De asemenea, memoria telefonului este foarte bună. Are 64GB memorie internă şi 4GB de RAM. Telefonul Nokia 7 Plus prezintă slot pentru card de memorie (până la 256GB). Sistemul de operare al telefonului este Android 8.1 (Android One).

Display-ul are o diagonală de 6 inch, însă tipul display-ului este IPS. La fel ca şi Nokia 9 Pure View, acest telefon are o baterie foarte performantă (3800 mAh). Cele două camere de pe spate sunt de 12 şi 13 MP, iar camera frontală este de 16 MP. Preţul acestui telefon este de 1800 de lei.

3.Nokia 7.2

Nokia 7.2 este o serie de telefoane mobile cu mai multe modele. În funcţie de memoria telefonului, poţi găsi acest tip de telefon la un preţ între 1400 şi 1800 de lei. Modelul cu memorie de 128 GB şi 6GB memorie RAM este disponibil la 1800 de lei. Acesta are procesor Octa-Core şi este dotat cu Dual-SIM.

Sistemul de operare este tot Android 9.0 (Pie). De asemenea, display-ul cu diagonala de 6.3 inch este dotat cu sistemul Gorilla Glass 3 care îl face rezistent la şocuri. Prezintă 3 camere (48+8+5) şi o cameră frontală de 20 MP. Bateria are o capacitate de 3500 mAh.

4.Nokia 6.1 (2018)

Un alt telefon prevăzut cu Dual-SIM este Nokia 6.1. Preţul acestui telefon este unul foarte scăzut în comparaţie cu performanţele acestuia. Astfel, poţi achiziţiona acest produs la un preţ de 1000 de lei. Memoria telefonului este de 32GB şi 4GB RAM. Sistemul de operare este Android 8.1 (Android one).

Diagonala display-ului este de 5.5 inch. La fel ca modelele prezentate anterior, display-ul este prevăzut cu sistemul Gorilla glass, rezistent la şocuri. Telefonul prezintă o cameră de 16MP şi una frontală de 8MP.

5.Nokia 3.1 Plus (2018)

Ultimul telefon din acest top de Nokia 3.1 Plus. Acest telefon este perfect pentru cei care îşi doresc un telefon foarte accesibil ca preţ şi rezonabil din punct de vedere al performanţei. Telefonul poate fi achiziţionat la preţul de 1100 de lei. Are o memorie 32GB şi 3GB RAM. Este prevăzut cu două camere pe spate (13 şi 5MP) şi o cameră frontală de 8MP.

Capacitatea bateriei este de 3500 mAh. De asemenea, telefonul are o diagonală de 6 inch. Din păcate ecranul nu este prevăzut cu sistemul Gorilla Glass, la fel cum au celelalte telefoane prezentare în top.

Dacă îţi cauţi un telefon Nokia, aceste sunt modelele cu cel mai bun raport calitate preţ. În funcţie de bugetul pe care îl ai, poţi alege un telefon mai puţin performant precum Nokia 3.1 Plus sau unul foarte performant precum Nokia 9 Pure View.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nokia,
smartphone

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.