Topul ameninţărilor informatice din primul trimestru al anului

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 aprilie 2012 26 afişări

Virusul Flashback, ce are drept ţintă sistemul de operare Mac OS X, a cauzat unul dintre cele mai periculoase incidente de securitate în primul trimestru al acestui an, relevă un raport asupra ameniţărilor informatice realizat de Bitdefender.

Rata mare de succes pe care a înregistrat-o virusul scris în Java, Flashback, a generat cea mai mare infecţie cu malware (software periculos) din istoria Mac OS şi a demonstrat încă o dată importanţa soluţiilor de securitate chiar şi pe platformele de operare considerate imune la malware.

În ceea ce priveşte rata de răspândire, virusul Win32.Worm.Downadup este încă în topul ameninţărilor informatice, la patru ani de la descoperirea sa, fiind responsabil de mai mult de 10% din infecţiile determinate în România. Pe locul al doilea se află Trojan.AutorunINF, o altă ameninţare notorie, care deţine o cotă de 7,49% din infecţii. Aceste două ameninţări au afectat numai computerele neprotejate ce rulează Windows XP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
virusi,
internet,
amenintari,
bitdefender
/business-hi-tech/topul-amenintarilor-informatice-din-primul-trimestru-al-anului-9571845
9571845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.