Sony lansează o aplicaţie pentru navigarea birourilor moderne

Autor: Florin Casota Postat la 04 septembrie 2017 153 afişări

Nimway este o soluţie prin care utilizatorii sunt ghidaţi către următoarea şedinţă, cu ajutorul căruia angajaţii găsesc mai uşor încăperi disponibile pentru şedinţe sau chiar colegii de muncă.

Sony lansează o aplicaţie pentru navigarea birourilor moderne

Sony Mobile a dezvoltat o soluţie digitală concepută pentru stiluri moderne de lucru, care permite crearea de şedinţe spontane, o colaborare dinamică şi care economiseşte timp.

Principalele funcţionalităţi sunt: 

• Ghidarea utilizatorilor spre următoarea şedinţă

• Găsirea sălilor de şedinţă disponibile

• Localizarea colegilor de muncă

Soluţia Nimway foloseşte aplicaţii mobile pentru Android şi iPhone împreună cu planurile de etaj digitale, amplasate în hotspoturi strategice în clădirile firmei. Nimway se bazează pe tehnologia de poziţionare indoor de la Sony acţionată de emiţătoare Bluetooth şi senzori de ocupare wireless.

Angajaţii îşi folosesc dispozitivul mobil pentru a-şi găsi repede drumul spre o sală de şedinţe sau spre un coleg. Angajaţii care trec pe lângă un plan de etaj digital primesc informaţii personalizate despre următoarea întâlnire şi sunt ajutaţi să ajungă acolo la timp.

Dezvoltarea aplicaţiei Nimway a început în urmă cu câţiva ani, în cadrul Sony Mobile Communications („Sony Mobile”), de către un grup mic de designeri UX, în colaborare cu ingineri din zona de cercetare, pentru a rezolva problemele interne de deplasare între mai multe clădiri, localizarea colegilor şi găsirea încăperilor disponibile pentru şedinţe într-un mediu de lucru activ. În urma discuţiilor cu potenţialii clienţi, s-a constatat că multe companii se confruntă cu aceste probleme şi că mulţi angajaţi pierd zilnic foarte mult timp în întâlniri şi din cauza ineficienţei în identificarea sălilor de şedinţe.

Nimway monitorizează încăperile şi utilizarea spaţiului şi anunţă departamentul de facility management despre modul în care este utilizat spaţiul de birouri şi trimite alerte dacă este nevoie de săli de întâlnire suplimentare sau dacă există zone insuficient utilizate. Potrivit reprezentanţilor companiei, Nimway a îmbunătăţit gradul de utilizare a încăperilor, crescând astfel nivelul de conştientizare al angajaţilor cu privire la spaţiul liber existent în interiorul clădirilor.

Sony va lansa soluţia Nimway în Europa începând de astăzi. Nimway este utilizat în mod activ în locaţia R&D a Sony Mobile, dar şi de către clienţi strategici din sectorul public şi privat, potrivit reprezentaţilor Sony.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.