Jumătate din volumul de spam din România constă în oferte farmaceutice

Autor: Razvan Muresan Postat la 25 aprilie 2012 29 afişări

În România, mai mult de 45% din întregul volum de spam este reprezentat de mesajele ce conţin oferte farmaceutice. Dimensiunea medie a unui astfel de mesaj este 2,14 KB, aceste mesaje fiind formatate ca plain-text pentru mesajele spam trimse de către botneţi.

În România, spam-ul autohton este dominat de ofertele de produse (cupoane şi discount-uri), precum şi de produse care promit să reducă din costul utilităţilor (energie, combustibil pentru maşini). Piaţa românească este extrem de activă şi în ceea ce priveşte trimiterea de mesaje nesolicitate, iar acest lucru se datorează faptului că multe PC-uri sunt infectate cu viruşi ce trimit automat spam şi din cauza unor grupări de infractori informatici locali.

Phishing-ul şi mesajele înşelătoare reprezintă aproximativ 2,5% din volumul de spam, iar instituţiile financiare sunt cele mai vizate. Majoritatea site-urilor de phishing sunt găzduite în Statele Unite ale Americii (circa 40%), Germania (6%), Brazilia (5%) şi Spania (5%). Cea mai vizată instituţie financiară este PayPal (32,4%), Santander UK (2,76%) şi Mastercard (1,49%). În sectorul non-financiar, cea mai vizată companie este Facebook (5,10%), urmată de TAM Airlines (3,8%) şi de AOL (1,24%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
virusi,
internet,
amenintari,
bitdefender
/business-hi-tech/jumatate-din-volumul-de-spam-din-romania-consta-in-oferte-farmaceutice-9571870
9571870
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.