În ce ţări viruşii lovesc cel mai des aplicaţiile Android

Autor: Razvan Muresan Postat la 26 aprilie 2012 21 afişări

Aplicaţiile pentru Android au înregistrat, de asemenea, o creştere semnificativă a ratei de infectare cu malware în primul trimestru al acestui an, în mod special cu ameninţări ce vizează furtul de date personale, potrivit statisticilor furnizate de Bitdefender Mobile Security.

Cele mai frecvente ameninţări identificate sunt legate de furtul de date, însă exploit-urile folosite la obţinerea privilegiilor de root ocupă, de asemenea, un loc important în topul ameninţărilor informatice pe primul trimestru. O parte din acestea sunt folosite voluntar de către posesori, însă în unele cazuri sunt folosite de alte ameninţări informatice pentru a prelua controlul dispozitivului.

Conform datelor obtinute de Bitdefender, cele mai multe cazuri se înregistrează în China, Rusia şi Franţa, în timp ce România se situează pe locul şase în acest clasament. Datele ar putea indica o creştere a numărului de aplicaţii piratate şi modificate astfel încât să aibă un comportament fraudulos, dar şi o creştere în numărul de dispozitive mobile ce rulează Android la nivelul populaţiei în aceste ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
android,
virusi,
aplicatii
/business-hi-tech/in-ce-tari-virusii-lovesc-cel-mai-des-aplicatiile-android-9572076
9572076
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.