Un Van Dyck de milioane (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 31 martie 2012 31 afişări

O lucrare cumpărată pe bani puţini la o licitaţie de artă din Austria s-a dovedit a fi mult mai valoroasă odată ce noul proprietar a studiat-o cu atenţie şi a înţeles ce reprezintă de fapt.

Lucrarea, o schiţă semnată Van Dyck, datează din perioada petrecută de artist ca pictor al Curţii Regale din Anglia şi a fost făcută în pregătirea unui tablou în care artistul urma să imortalizeze familia regală din acea perioadă: regele Carol I, regina Henrietta Maria şi primii lor doi copii, Carol şi Maria, scrie The Independent.

Cel care a cumpărat schiţa din Austria, un comerciant de artă, a descoperit-o trecută într-un catalog unde se menţiona că autorul ei este un discipol al lui Van Dyck, în ciuda unei etichete din secolul al XIX-lea care arăta contrariul. Aşa se face că a putut s-o cumpere pentru o sumă mult mai mică decât valoarea sa reală, care depăşeşte un milion de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
Van Dyck,
colectionari,
Austria,
licitatie,
schita,
tablou
/arta-si-societate/un-van-dyck-de-milioane-foto-9458587
9458587
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.