Poza zilei: artă în mijlocul pădurii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 22 septembrie 2012 30 afişări

Nimic mai potrivit, în plină toamnă, decât ceea ce a făcut artistul elveţian Sylvain Meyer: o instalaţie artistică spectaculoasă, realizată din conuri şi frunze uscate într-o pădure din zona Baulmes (Elveţia).

Instalaţia lui Meyer exemplifică foarte bine curentul "land art", ai cărui promotori folosesc materiale luate din natură (vreascuri, conuri, frunze căzute, pietre, pământ), cu sau fără adaosuri (metal, sfoară, pigmenţi minerali) cu care compun sculpturi sau diverse instalaţii amplasate direct în mediul natural, în păduri sau pe pajişti.

Pentru instalaţia sa, Meyer a adunat, timp de circa două luni, 11 saci de conuri şi 7 saci de frunze. Realizarea propriu-zisă a durat două zile. "Plus încă trei zile de uscat la soare şi totul a fost gata", afirmă artistul pe contul său de Flickr.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
land art,
Sylvain Meyer,
toamna
/arta-si-societate/poza-zilei-arta-in-mijlocul-padurii-10109611
10109611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.