Vreau o haină pe măsura mea

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 10 septembrie 2011 30 afişări

Ca să supravieţuiască în lupta cu reţelele de magazine ale caselor de modă şi cu magazinele online, micile magazine de modă de lux au ca armă serviciile personalizate.

Cum numărul magazinelor independente de modă de lux din SUA se află în scădere, cele care vor să rămână pe piaţă trebuie să-şi câştige şi să-şi păstreze clienţii prin metode accesibile numai lor, scrie The Wall Street Journal.

O metodă foarte bună o reprezintă serviciile personalizate, cum ar fi mici reparaţii pentru hainele de la magazin sau comandatul unui articol vestimentar de la concurenţă, în caz că măsura sau culoarea dorită de client nu este disponibilă. Faptul că nu fac parte dintr-o reţea le permite micilor magazine independente să-şi îmbie clienţii cu oferte pe care marile reţele nu le pot face, pentru că nu au cum să-şi cunoască fiecare client în parte. Patroana unui boutique de pe Madison Avenue din New York îşi ajută clientele să personalizeze articolele vestimentare pe care le cumpără, modificându-le gratuit astfel încât să le vină cât mai bine.

În plus, cum numărul celor ce trec pragul micilor magazine ca să cumpere ceva este mai mic, proprietarii şi angajaţii ştiu bine ce măsuri poartă clienţii şi ce preferinţe au, astfel încât le pot comanda rapid îmbrăcăminte pe gustul lor din ultimele colecţii prezentate la New York, Milano, Paris sau Londra, pe când marile magazine comercializează produse alese pe tipuri generale de clienţi.

Un magazin din Santa Monica, în California, dă cu împrumut clientelor fidele haine din colecţiile din anii trecuţi şi, de asemenea, trimite angajaţi acasă la cliente, ca să le ajute să sorteze îmbrăcămintea pe care nu mai vor să o poarte. Strategia acestui magazin presupune şi căutarea de designeri mai puţin cunoscuţi, ale căror creaţii să le prezinte clientelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
comert,
magazine,
moda,
concurenta,
lux,
haine,
SUA,
clienti,
oferta
/arta-si-societate/panorama/vreau-o-haina-pe-masura-mea-8716410
8716410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.