Spionii viitorului: insecte dotate cu baterii (FOTO)

Postat la 14 ianuarie 2012 49 afişări

Cercetătorii americani sunt cu un pas mai aproape de crearea insectelor-ciborg destinate spionajului, după ce o echipă de oameni de ştiinţă finanţată de armata SUA a conceput o baterie specială, care se alimentează cu ajutorul proceselor chimice ce au loc în corpul insectelor.

Bateria ataşată permite alimentarea ataşamentelor robotice ce au fost fixate pe corpul insectelor. Reuşita a fost finanţată de aripa de cercetare a armatei americane, DARPA, constituind un pas înainte spre ziua în care insectele vor putea fi dotate cu aparate de înregistrare, senzori şi alte dispozitive electronice ce vor permite folosirea acestora ca mini-spioni.

"Albinele au fost folosite pentru detectarea minelor şi a armelor de distrugere în masă. Programul nostru are ca scop conceperea de tehnologii care să permită preluarea controlului asupra locomoţiei insectelor, aşa cum hăţurile sunt necesare pentru a controla locomoţia cailor", se explică pe site-ul DARPA.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/spionii-viitorului-insecte-dotate-cu-baterii-foto-9147213
9147213
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.