Sarah Palin si Shakespeare

Postat la 26 iulie 2010 46 afişări

Sarah Palin, fostul guvernator al statului american Alaska si participanta la cursa prezidentiala din SUA alaturi de contracandidatul actualului presedinte Barack Obama, le-a atras recent atentia compatriotilor nu printr-un gest deosebit, ci prin utilizarea cu mult aplomb a unui cuvant ce nici macar nu exista in limba engleza.

Intr-o emisiune televizata, Palin le-a cerut presedintelui Obama si sotiei sale sa-si "refudieze" ("refudiate") afirmatiile cum ca o organizatie care o sustinea ar fi fost rasista.

Cei care si-au inchipuit ca probabil n-au inteles au avut ocazia sa se convinga de contrariu cand au vazut cuvantul buclucas folosit intr-un mesaj pe Twitter, postat ca reactie la propunerea de construire a unei moschei pe locul Turnurilor Gemene din New York.

Cuvantul, amestecat probabil din "refute" (a combate cu argumente puternice) si "repudiate" (a nu mai recunoaste ca valabil, a respinge), era folosit intr-un indemn la adresa musulmanilor carora li se cerea sa respinga o asemenea idee. Atentionata ca inventeaza cuvinte, Sarah Palin s-a aparat argumentand ca engleza e o limba vie si ca si Shakespeare se indeletnicea cu asa ceva.

Chiar daca problemele cu limba engleza sunt doar unul dintre motivele pentru care a fost ironizata de conationalii sai, Palin nu este singurul politician important american cu dificultati de exprimare corecta in propria-i limba. Fostul presedinte George W. Bush, cunoscut pentru modul cum folosea gresit diverse cuvinte, a ramas in memoria publicului cu afirmatia ca opozantii sai l-au "nesubestimat" ("misunderestimated") in campania pentru alegerile pentru cea mai inalta functie din stat in 2000.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/sarah-palin-si-shakespeare-6691276
6691276
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.