Reinventarea containerului

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 martie 2018 70 afişări

Create pentru a uşura încărcatul şi descărcatul mărfii de pe vapoare, containerele metalice s-au dovedit în timp potrivite şi pentru birouri temporare instalate pe şantiere şi locuinţe provizorii sau destinate studenţilor ori celor săraci.

Reinventarea containerului

Mai nou însă, umilele containere au atras atenţia arhitecţilor şi întreprinzătorilor care-i finanţează, aceştia considerându-le numai bune pentru tot felul de construcţii spectaculoase.

Un astfel de exemplu, scrie CNN, sunt casele cu aspect deosebit, pe care doritorii le pot comanda de pe Amazon de la firma Mods International. Clienţii se aleg astfel cu o locuinţă care nu trebuie decât montată pe lotul ales şi racordată la utilităţi, iar preţul este unul mult mai mic decât s-ar plăti pe o casă obişnuită.

Containerele se dovedesc o idee atrăgătoare şi pentru cei bogaţi, un producător de la Hollywood comandându-şi o casă de vacanţă luxoasă care înglobează asemenea elemente, pentru proiectarea căreia a apelat la un arhitect londonez cu experienţă în domeniu, James Whitaker. Locuinţa, Joshua Tree Residence, situată lângă Parcul Naţional Joshua Tree din California, SUA, seamănă cu un buchet de raze care ţâşnesc din pământ. Dacă pentru unii sunt locuinţe, pentru alţii containerele reprezintă o destinaţie de shopping, după cum o demonstrează Boxpark, descris de întreprinzătorul care l-a construit drept ”primul mall temporar din lume“. Construit din 60 de containere, Boxpark a fost gândit ca un complex comercial care să poată fi mutat din loc în loc, fără costuri prea mari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.