Petreceri ca pe vremuri

Postat la 12 iulie 2010 21 afişări

Viata de noapte berlineza, condimentata cu evenimente inspirate de nebunia anilor interbelici, a devenit una dintre principalele atractii ale orasului, atragand o buna parte dintre cei 19 milioane de turisti care au calcat acolo anul trecut.

Petrecerile retro atrag atat pasionati de istorie, cat si turisti si amatori de distractie care cauta evenimentele unde se poate dansa pe sau asculta muzica din deceniul al treilea al secolului trecut. Printre cele mai cautate se numara seria de de petreceri "Boheme Sauvage", organizate lunar in diverse locuri din oras, la care participa sute de persoane cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani.

Participantii trebuie sa respecte anumite cerinte de tinuta: jeansii sau tenisii sunt interzisi, iar stilul Jazz Age e incurajat. La fiecare eveniment, fondul sonor e asigurat de trupe de swing, exista un bar unde se serveste absint, precum si un cazinou la care se joaca pe marci imperiale.

Cresterea in popularitate a acestor intoarceri spre trecut, atribuita faptului ca vremurile dificile de azi se aseamana cu perioada anilor '20-'30, marcata de nesiguranta zilei de maine, cand multi alegeau sa traiasca clipa, a dus si la aparitia unor intreprinzatori care vand articole vestimentare inspirate din moda acelei vremi. Asemenea articole, create dupa tipare de pe vremea bunicii, ajung sa coste intre 130 si 300 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
berlin,
petreceri vintage,
/arta-si-societate/panorama/petreceri-ca-pe-vremuri-6531100
6531100
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.