Pe urmele lui Avraam

Postat la 24 martie 2009 42 afişări

Departe de caile batatorite de turisti in Turcia se afla coltul de Orient Mijlociu al tarii, unde se gasesc locuri pe unde au calcat altadata pasii patriarhului Avraam.

URFA: Considerat de unii istorici si de mai toti localnicii drept vechea asezare biblica Ur, unde s-a nascut Avraam, orasul pastreaza locuri care aduc aminte de patriarh. Se pot vizita pestera lui Avraam, cu izvorul sau sfant, sau havuzul lui Avraam, strajuit de o superba moschee otomana.

 

CUMPARATURI: La bazarul orasului se gasesc delicioase fructe exotice, tutun de productie locala, precum si bijuterii de aur si textile somptuoase.

 

HARRAN: Candva oras prin care au trecut distrugatorii mongoli, Harran a devenit un sat prafuit, presarat cu case stup construite din caramizi de noroi. Se mai pastreaza din secolul al doisprezecelea o arcada si un minaret. Harran este locul in care Avraam s-a oprit o vreme in drumul sau spre Tara Fagaduintei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
cumparaturi,
Urfa,
Harran
/arta-si-societate/panorama/pe-urmele-lui-avraam-4083367
4083367
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.