Nunta regala din Suedia, magnet de turisti

Postat la 20 ianuarie 2010 23 afişări

Prima nunta regala din Suedia dupa multi ani este privita de localnici nu doar ca un eveniment spectaculos, ci si ca o modalitate de a mai revigora economia.

Casatoria printesei mostenitoare Victoria, fiica regelui Suediei cu prietenul ei Daniel Westling, care i-a fost antrenor personal, este un prilej de mare sarbatoare si totodata o ocazie pentru autoritati de a obtine profituri frumoase de pe urma turistilor atrasi de eveniment.

Autoritatile planuiesc sa promoveze Stockholm drept capitala iubirii romantice, unde in aceasta vara este programata "nunta secolului", pe data de 19 iunie. Cu aceasta ocazie se vor organiza o serie de expozitii si concerte reunite sub sloganul Love Stockholm 2010, pe perioada a doua saptamani, pentru a arata lumii cat de frumos este orasul - dupa cum sustine primarul Sten Nordin.

Printesa Victoria se casatoreste cu iubitul ei dupa o relatie de sapte ani. Logodna celor doi a fost anuntata anul trecut, dupa ce Daniel Westling a fost pregatit pentru indatoririle sale de consort al viitoarei suverane a tarii, prima regina dupa aproape trei sute de ani, a carei succesiune la tron a fost facuta posibila de modificarea legii care nu permitea femeilor sa acceada la functia suprema in stat. Victoria, indragita de suedezi datorita simplitatii sale, a castigat capital de simpatie dupa ce in urma cu cativa ani a dezvaluit publicului lupta sa cu anorexia si cu problemele legate de imaginea personala.

Autoritatile se asteapta sa castige sume importante din turism si din diversele produse vandute cu ocazia nuntii regale, estimand incasarile la circa 251 de milioane de euro, o suma binevenita pentru o economie a carei scadere a fost estimata la peste 4% in 2009 si care se lupta in continuare cu somajul si cu recesiunea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nunta,
suedia,
stoclholm,
victoria,
/arta-si-societate/panorama/nunta-regala-din-suedia-magnet-de-turisti-5375311
5375311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.