Made in Hollywood: brate, picioare, ochi si altele asemenea

Postat la 26 martie 2011 31 afişări

Maiestria creatorilor de efecte vizuale de la Hollywood se masoara in gradul de realism perceput de public - uneori atat de mare, incat spectatorii ajung sa aiba atacuri de panica sau sa lesine in sala, impresionati de ceea ce se petrece pe ecran.

Cateodata, aceasta maiestrie ajunge sa fie cautata si in domenii fara legatura cu filmul, asa cum s-a intamplat in cazul lui Tony Gardner, al carui talent consta din crearea unor trupuri umane cat mai veridice pentru filmele de la Hollywood. Gardner a colaborat la ultimul film al lui Danny Boyle, "127 de ore", ce prezinta povestea unui alpinist care si-a amputat bratul in incercarea disperata de a se salva, realizand un brat atat de realist, incat a primit o propunere de colaborare de la un spital din Los Angeles unde sunt pregatiti studentii la medicina care invata sa gestioneze urgente medicale.

Coordonatoarea programului de la spitalul din Los Angeles, Jane Kleinman si Tony Gardner au infiintat chiar si o companie, Simureal, ce produce manechine si alte elemente pentru pregatirea personalului din spitale universitare, care imita atat de bine corpul uman, incat studentii chiar au impresia ca lucreaza pe oameni adevarati, ceea ce nu era cazul cu materialele folosite anterior.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/made-in-hollywood-brate-picioare-ochi-si-altele-asemenea-8100366
8100366
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.