Lyon, un oras din Dubai

Postat la 17 ianuarie 2008 2 afişări

Un proiect ambitios al unui prosper om de afaceri din Dubai isi propune nici mai mult, nici mai putin decat sa cloneze orasul francez Lyon pe teritoriul emiratului.

Omul de afaceri Saeed al-Gandhi s-a indragostit de metropola franceza si doreste sa-i recreeze spiritul in Dubai, asa cum a declarat un reprezentant al primariei orasului.

Al-Gandhi dorise initial sa construiasca o universitate cu predare in limba franceza in colaborare cu Universitatea din Lyon, insa anuntul emiratului Abu Dhabi, care intentioneaza sa construiasca pe teritoriul sau o copie a Luvrului, l-a facut sa-si schimbe planurile. Astfel va lua nastere proiectul Lyon-Dubai, ce se va intinde pe o suprafata de circa 2,8 kilometri patrati, cam cat Cartierul Latin din Paris, unde se vor ridica piete, restaurante, cafenele si muzee, in urma unui acord in valoare de peste 450 de milioane de euro semnat cu primaria lyoneza. Va exista si un Institut Paul Bocuse, care poarta numele unui renumit maestru bucatar din orasul francez, unde se vor organiza cursuri de administratie hoteliera si gastronomie. Rostul infiintarii acestui institut in Dubai este cererea mare de directori de hotel competenti, datorita dezvoltarii turismului din zona.

Nu va fi uitat nici fotbalul, existand planuri pentru un centru de antrenament ce va primi asistenta din partea echipei Olympique Lyonnais. Nu vor fi copiate insa blocurile mai putin estetice din orasul francez si nici interdictia recent introdusa in Franta privitoare la fumatul in locuri publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tendinte,
lifestyle,
panorama
/arta-si-societate/panorama/lyon-un-oras-din-dubai-2338689
2338689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.