Idee de investitie: mobila de epoca

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 07 mai 2011 328 afişări

Intr-un moment cand se cauta mai ales mobilier cu design modern, cei fascinati de piesele de mobila cu vechime au toate sansele sa gaseasca ceva frumos la sume de neimaginat acum cativa ani.

Momentul este cum nu se poate mai bun pentru investitii in mobilier de epoca, sustin expertii americani - evident, pentru cei ce stiu ce cauta si dispun de banii necesari. Piese Ludovic al XVI-lea, Regency sau Chippendale, dar si Biedermeier ori mobilier rusesc din secolul al XVIII-lea se gasesc in prezent la preturi foarte bune, departe de varful atins in anii optzeci. Astfel, articole care in trecut se vindeau pentru 180.000 de dolari au ajuns acum sa coste 80.000, iar un set de fotolii Ludovic XVI-lea, care altadata ar fi costat 35.000 de dolari, s-a adjudecat recent la o licitatie pentru suma de 10.000 de dolari.

Momentul achizitiei este bun chiar si pentru cei cu putine cunostinte in domeniul mobilei vechi si pe care expertii ii sfatuiesc ca, atunci cand vad o piesa care ii intereseaza, sa caute informatii despre ea, sa citeasca multe carti ale unor specialisti in domeniu sau sa caute prin cataloagele caselor de licitatie vanzarile trecute ale unor colectionari recunoscuti, pentru a-si face o idee despre ce merita cumparat.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/idee-de-investitie-mobila-de-epoca-8243110
8243110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.