Hai la schi pe acoperis

Postat la 26 februarie 2011 24 afişări

Daca se poate schia pe o partie la munte, de ce nu s-ar putea schia si pe o veche centrala electrica, par sa se fi intrebat danezii care au dat unda verde unui proiect ce prevede transformarea unei vechi centrale din apropiere de Copenhaga, ce produce curent electric prin arderea deseurilor menajere, astfel incat sa includa si o partie de artificiala de schi de 31.000 de metri patrati.

Proiectul, in valoare de 420 de milioane de euro, ar trebui finalizat In 2016 si va include si un lift care va duce oamenii in apropiere de varfului cosului centralei de unde porneste partia. In acel loc va fi construit si un disc urias, care va gazdui un bar cu priveliste panoramica, complexul fiind completat de un parc unde se vor putea face escalada sau carting.

Ca element spectaculos, cosul centralei va scoate un rotocol de fum de fiecare data cand se produce o tona de dioxid de carbon, vizibil si noaptea gratie proiectoarelor laser.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
turism,
Copenhaga,
schi,
deseuri,
energie,
mediu,
Danemarca
/arta-si-societate/panorama/hai-la-schi-pe-acoperis-8014137
8014137
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.