Gastronomie – sunt broastele in pericol?

Postat la 26 aprilie 2010 53 afişări

O delicatesa foarte apreciata de francezi, pulpele de pui de balta, a dat nastere unei afaceri infloritoare pentru braconieri, care sunt din ce in ce mai indrazneti, dupa cum constata autoritatile din Franta.

Recent au fost prinsi un numar mare de braconieri care, in functie de verdictul instantei, pot ajunge fie sa plateasca o amenda de mii de euro sau sa chiar faca inchisoare. Cum insa o echipa de patru persoane poate castiga chiar si 50.000 de euro pe luna, riscul nu pare sa-i descurajeze pe cei implicati in prinderea si comercializarea ilegala de broaste.

Piata neagra din domeniu a luat amploare in ultimul deceniu, dupa impunerea unor reglementari menite sa protejeze populatiile de broaste de balta comestibile. Reglementarile ii privesc nu numai pe ranicultori, ci si restaurantele, care sunt obligate sa cumpere numai din surse autorizate.

Cum insa cererea pentru pulpe de pui de balta este mai mare decat oferta, iar cele de import nu-i multumesc pe clientii pretentiosi, care se plang ca gustul nu este la fel de bun ca al broastelor din Franta, restaurantele ajung sa cumpere de la braconieri, care prind zeci de mii de broaste pe luna. Fenomenul, se tem autoritatile, ar putea duce la disparitia acestor animale din Franta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
gastronomie,
broaste,
Franta
/arta-si-societate/panorama/gastronomie-sunt-broastele-in-pericol-6064338
6064338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.