Gastronomie – sunt broastele in pericol?
O delicatesa foarte apreciata de francezi, pulpele de pui de balta, a dat nastere unei afaceri infloritoare pentru braconieri, care sunt din ce in ce mai indrazneti, dupa cum constata autoritatile din Franta.
Recent au fost prinsi un numar mare de braconieri care, in functie de verdictul instantei, pot ajunge fie sa plateasca o amenda de mii de euro sau sa chiar faca inchisoare. Cum insa o echipa de patru persoane poate castiga chiar si 50.000 de euro pe luna, riscul nu pare sa-i descurajeze pe cei implicati in prinderea si comercializarea ilegala de broaste.
Piata neagra din domeniu a luat amploare in ultimul deceniu, dupa impunerea unor reglementari menite sa protejeze populatiile de broaste de balta comestibile. Reglementarile ii privesc nu numai pe ranicultori, ci si restaurantele, care sunt obligate sa cumpere numai din surse autorizate.
Cum insa cererea pentru pulpe de pui de balta este mai mare decat oferta, iar cele de import nu-i multumesc pe clientii pretentiosi, care se plang ca gustul nu este la fel de bun ca al broastelor din Franta, restaurantele ajung sa cumpere de la braconieri, care prind zeci de mii de broaste pe luna. Fenomenul, se tem autoritatile, ar putea duce la disparitia acestor animale din Franta.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro