Fast-food englezesc: Vreţi nişte floricele de porumb cu măduvă?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 22 iulie 2012 46 afişări

Mâncare ieftină şi la îndemâna oricui, produsele de fast-food capătă o notă de eleganţă, odată cu deschiderea unor localuri menite să le promoveze într-o altă lumină.

În ultima vreme, la Londra s-au deschis sau urmează să se deschidă o serie de restaurante, specializate în preparate considerate a fi de fast-food, ca pui prăjit, hotdog, burgeri ori specialităţi de grătar şi garnituri cum ar fi cea de floricele de porumb cu măduvă. Aceste localuri, susţin proprietarii lor, răspund cererii de restaurante de nişă, care au mai multă personalitate decât un restaurant fast-food obişnuit.

Mâncarea servită în asemenea localuri este descrisă ca fiind de fast-food, dar la o calitate mai bună, atât a ingredientelor, cât şi a preparării. Spre exemplu, Bubbledogs, un local al unui maestru bucătar ce a lucrat la un restaurant inclus pe lista celor decorate cu stele Michelin, şi care-şi îmbie clienţii cu hotdogi însoţiţi de şampanie, pregăteşte pâinişoarele necesare la faţa locului, în loc să le cumpere en-gros şi nu pune conservanţi în preparate.

Un punct de atracţie pentru mulţi clienţi ai unor astfel de restaurante este faptul că pot vedea cum se prepară mâncarea proaspătă sub ochii lor, fără a fi fost preambalată în pungi, cum se întâmplă cu salata sau cartofii pentru prăjit, spre exemplu. La succesul acestor restaurante contribuie şi politica lor de a nu permite rezervări, ceea ce duce la formarea cozilor la intrare, dar e totodată şi o bună metodă de publicitate.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/fast-food-englezesc-vreti-niste-floricele-de-porumb-cu-maduva-9895708
9895708
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.