Cum să-l convingi pe un proprietar să-ţi vândă ţie casa

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 ianuarie 2013 48 afişări

Unii se chinuie să-şi vândă casele, din lipsă de clienţi, dar alţi proprietari îşi permit să strâmbe din nas în faţa unor potenţiali cumpărători care, spre a pune mâna pe casa dorită, se văd nevoiţi să încerce metode cât mai ingenioase de persuasiune, scrie Wall Street Journal.

Se poartă, aşadar, trimiterea de scrisori cât mai emoţionante vânzătorului unei case în zone cu cerere mare, ca Silicon Valley (foto) sau Seattle, în care să i se explice de ce ar trebui să vândă casa expeditorului şi nu altcuiva. Unii le scriu proprietarilor că lucrează în acelaşi domeniu ca şi ei şi că ar dori să le fie acceptată oferta pentru că în curând li se va mări familia, ori laudă locuinţa respectivă pe motiv că e ideală pentru a-şi creşte copiii în ea, alţii trimit câte o prezentare la care adaugă şi poze de la nuntă, iar alţii încearcă să explice de ce cred ei că li se potriveşte casa cu pricina. Unii sunt chiar mai inventivi şi perseverează dacă iniţial sunt respinşi, trimiţând fotografii cu ei, copiii şi căţeii familiei lângă o pancartă pe care scrie "Ne-ar plăcea să avem o curte mai mare."

Uneori, asemenea mesaje emoţionante reuşesc să-l impresioneze atât de tare pe vânzător, încât acesta poate accepta oferta celor ce i le-au trimis, chiar dacă alţi potenţiali cumpărători i-au oferit mai mulţi bani. Sunt şi proprietari pentru care casa are o valoare sentimentală mare şi atunci acceptă oferte de la cei ce reuşesc să-i convingă că vor ţine la ea la fel de mult ca ei, deşi fireşte că nu există garanţii în acest sens. Aşa s-a întâmplat într-un caz când cumpărătoarea a trimis o scrisoare ca din partea căţelului ei, semnată cu amprenta lăbuţei lui, în care acesta promitea că stăpâna sa nu va aduce nicio modificare casei, iar el se va juca liniştit în curte, pentru ca imediat după semnarea contractului de vânzare-cumpărare, casa să fie demolată şi înlocuită cu o alta mai mare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
imobiliar,
SUA,
marketing,
comert,
case,
vanzari
/arta-si-societate/panorama/cum-sa-l-convingi-pe-un-proprietar-sa-ti-vanda-tie-casa-10523505
10523505
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.