Cum arată SeaOrbiter, cel mai nou concept de navă din lume (FOTO)

Postat la 23 iunie 2012 38 afişări

SeaOrbiter Ocean Explorer, un concept naval imaginat de arhitectul francez Jacques Rougerie, va fi prima navă verticală din lume. Va măsura 51 metri înălţime şi mai mult de jumătate din ea va fi sub suprafaţa apei.

Lucrările pentru construirea sa vor demara în luna octombrie a anului curent, constuctorii estimând că va fi lansat la apă în anul 2013. Costurile totale ale proiectului ating cifra de 57,7 milioane USD. Nava va fi proiectată în principal pentru a observa şi studia vieţuitoarele din mări şi oceane.

Nava semi-submarin va avea o cameră subacvatică situată la 31 metri sub apă. Deasupra, pe punte, va fi amenajată o terasă specială de unde vor putea fi observate păsările marine şi unde oamenii de stiinta se vor relaxa.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stiinta,
SeaOrbiter,
nava,
ocean,
Jacques Rougerie
/arta-si-societate/panorama/cum-arata-seaorbiter-cel-mai-nou-concept-de-nava-din-lume-foto-9775900
9775900
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.