Cine a zburat primul peste Atlantic - un american sau un francez?

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 17 septembrie 2011 389 afişări

Considerat primul om care a reuşit să traverseze Atlanticul în zbor fără escală, pilotul american Charles Lindbergh (1902-1974) s-ar putea să-şi piardă titlul dacă un pasionat de aviaţie francez reuseşte să-şi dovedească ipoteza, scrie Wall Street Journal.

Rivalul lui Lindbergh, pilotul francez Charles Nungesser, a plecat din Paris cu două săptămâni înaintea acestuia, în mai 1927, dar nu a mai ajuns în SUA şi se crede că s-a prăbuşit în Atlantic.

Ipoteza formulată de francezul Bernard Decré este că, de fapt, Nungesser a zburat peste insula Newfoundland, prăbuşindu-se ulterior. Decré a pornit cercetările de la o telegramă a Pazei de Coastă din SUA, care anunţa găsirea unor părţi din avionul lui Nungesser la trei luni după tragicul eveniment. Dacă va descoperi şi alte dovezi, ar putea schimba istoria aviaţiei.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cine-a-zburat-primul-peste-atlantic-un-american-sau-un-francez-8765329
8765329
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.