Berlinezii ecologisti si ferma lor migratoare

Postat la 13 martie 2011 42 afişări

Cu toate ca ideea de ferma citadina nu este chiar atat de noua, fiind deja aplicata cu succes in anumite locuri unde gradinaritul in colectiv ajuta la crearea unor adevarate comunitati, Berlinul se poate lauda cu ceva ce nu mai are nimeni, si anume o ferma urbana mobila.

Proiectul Prinzessinengarten, lansat de o organizatie non-profit, Nomadisch Grun (verde nomad), a aparut dupa o calatorie in Cuba a unuia dintre initiatorii sai, care a fost inspirat de comunitatile create in jurul fermelor urbane. Gradina din Berlin a fost astfel proiectata inca de la inceput incat sa poata fi mutata, pentru a functiona si pe timpul iernii.

Prinzessinengarten este deschisa publicului, care poate invata tehnici de cultivare si ingrijire a plantelor fara utilizare de pesticide si ingrasaminte artificiale. In anumite zile se organizeaza si mese pentru comunitate, la care bucatarilor amatori li se pun la dispozitie legume proaspat culese din gradina, pentru a pregati diverse feluri de mancare.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/berlinezii-ecologisti-si-ferma-lor-migratoare-8055827
8055827
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.