Bandele de raufacatori din LA au devenit obiectiv turistic

Postat la 01 februarie 2010 21 afişări

Dupa vizite pe teritoriul vedetelor de la Hollywood, acum se poate intra in scop turistic si pe teritoriul bandelor de raufacatori din Los Angeles.

Vizita in orasul cu cele mai multe bande de infractori din SUA, Los Angeles, este organizata de Alfred Lomas, el insusi fost membru al uneia dintre ele, Florencia 13. Oferta a fost pusa la punct abia dupa ce intreprinzatorul a primit asigurarea a patru bande ca autocarul cu turisti nu va pati nimic.

Bineinteles ca excursia, care costa 65 de dolari cu pranzul inclus, nu este lipsita insa de pericole, ba chiar participantii pot sa-si piarda viata, asa incat trebuie sa semneze mai inainte o hartie prin care atesta ca au luat la cunostinta pericolul la care se expun.

Excursia recent lansata se va organiza pentru inceput lunar, avand durata de doua ore si un itinerariu cu douasprezece opriri, iar profiturile realizate vor fi directionate, dupa cum spune Lomas, catre initiative menite sa le gaseasca de lucru membrilor bandelor, pentru a-i incuraja sa paraseasca activitatile infractionale.

Turistii sunt plimbati prin diverse locuri care au fost candva terenuri de lupta in razboiul bandelor, trecand si pe langa cea mai mare inchisoare din Los Angeles, unde si-au facut sau isi fac veacul circa 20.000 de membri ai acestora. Una dintre opriri este programata in apropierea unui atelier de grafitti, de unde se poate achizitiona un tricou tematic ca amintire.

Criticata de unii pe motiv ca ar putea alunga investitorii din zona si laudata de altii ca o modalitate de a atrage atentia asupra nevoilor comunitatilor defavorizate, excursia organizata de Alfred Lomas este, dupa cum explica acesta, o abordare neconventionala a problemei bandelor de raufacatori, care poate contribui la reducerea numarului de persoane care se alatura acestora. Oare? Ca slogan turistic insa, abordarea nu e rea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bande,
los angeles,
turism,
sua,
Alfred,
Lomas,
/arta-si-societate/panorama/bandele-de-raufacatori-din-la-au-devenit-obiectiv-turistic-5465680
5465680
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.