Amintiri de la execuţia familiei imperiale a Rusiei (GALERIE FOTO, VIDEO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 08 iulie 2012 146 afişări

După ce zeci de ani nu s-a putut vorbi despre sfârşitul familiei ultimului ţar al Rusiei, de ceva vreme interesul pentru acest subiect este din ce în ce mai mare în rândul ruşilor, iar mai nou s-a deschis chiar o expoziţie dedicată vieţii acestora după revoluţie, până la execuţia din 17 iulie 1918.

Vizitatorii care trec pragul Sălii de Expoziţii a Arhivelor de Stat din Moscova, instituţia organizatoare, pot vedea, printre altele, scrisoarea de abdicare a ţarului Nicolae al II-lea, arme aparţinând conducătorului plutonului de execuţie, uniforme purtate de ţar şi ţareviciul Aleksei, precum şi fotografii din timpul detenţiei acestora de către bolşevici. Sunt prezentate şi filme documentare şi înregistrări din arhiva de filme a instituţiei cu secvenţe din viaţa ţarului şi a familiei.

Ţarul Nicolae al II-lea a abdicat după revoluţia din februarie 1917, în timpul căreia a fost ţinut în arest, împreună cu soţia, Aleksandra Feodorovna, cele patru fiice (Olga, Tatiana, Maria, Anastasia) şi cu fiul (ţareviciul Aleksei) la Palatul Aleksandrovski din Sankt-Petersburg, apoi la Ţarskoe Selo, la Tobolsk şi apoi la Ekaterinburg, în casa Ipatiev. Aici, cu toţii au fost împuşcaţi de un pluton de execuţie al bolşevicilor, în noaptea de 16-17 iulie 1918.

Amintiri de la execuţia familiei imperiale a Rusiei (GALERIE FOTO)

De asemenea, expoziţia cuprinde, prezentate în premieră, articole personale ale familiei ţarului, inclusiv icoane, haine, fotografii şi obiecte casnice, adunate de mitropolitul Hilarion al Bisericii Ortodoxe Ruse din Străinătate, de la Mănăstirea Sf. Treimi din Jordanville, New York.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/amintiri-de-la-executia-familiei-imperiale-a-rusiei-galerie-foto-video-9829001
9829001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.