Mica evadare

Postat la 15 august 2006 1 afişăre

Teatrele au luat pauza, v-ati saturat de filmele de la cinematograf si visati sa evadati, fie si pentru cateva ore. Terasele sunt o buna solutie de energizare a unui bucurestean epuizat.

Teatrele au luat pauza, v-ati saturat de filmele de la cinematograf si visati sa evadati, fie si pentru cateva ore. Terasele sunt o buna solutie de energizare a unui bucurestean epuizat.

 

Daca terasele sunt cele ale unui restaurant, unde pe langa racoare, poti avea in fata si o portie de mancare romaneasca, italiana, internationala sau exotica, cu atat mai bine. BUSINESS Magazin a testat cateva dintre terasele unor restaurante bucurestene. Garibaldi, Rouge Cafe, City Grill-ul din Primaverii si Quatro Stagioni s-au remarcat din puzderia de restaurante cu terase din Bucuresti. Au fost urmarite aspectele care construiesc sau darama reputatia unui restaurant, precum calitatea serviciilor si a mancarii, dar n-au fost uitate ambianta si racoarea de pe terasa.

 

1 GARIBALDI

Bulevardul Dacia imparte strada Gradina Icoanei in doua. Daca prima jumatate este una sofisticata si aristocrata, in cea de-a doua casele sunt mici si saracacioase, cu oamenii stand ciorchine in fata portii. Dar lucrurile frumoase nu se descopera fara truda - asa se intampla cu restaurantul Garibaldi, care, desi este localizat intr-o fosta mahala, face, din fericire, nota discordanta cu restul strazii. Ii treci pragul, strabati holul spre terasa si ti se pare ca esti in Italia. Terasa are o atmosfera speciala, poate datorita ghivecelor cu palmieri si petunii sau poate gratie ferestrei mici din spatele curtii, care te duce cu gandul la o bucatarie traditionala. Atmosfera italiana e completata de chelnerii cu sorturi in culorile steagului italian care iti ofera tacticos meniul. Imediat ce iti zici ca alegerea mancarii este mult prea dificila, vine bucatarul care te ghideaza printre specialitatile casei, pe baza de peste si paste, preparate pe loc de italianul autentic.  Daca va decideti pana la urma pentru tagliatelle porcini e tartuffo, portia ajunge pentru doi. Pastele, pregatite in stil italian, au aroma pregnanta de ciuperci proaspete. Dar punctul culminant al mesei poate veni dupa aceea - si poate lua forma unui parfait cu nuci. Terasa ofera ce are mai bun dupa sase seara, cand soarele nu mai arde atat de tare si va puteti bucura in voie de o masa la racoare.

Puncte tari: mancarea si servirea

Puncte slabe: locatia

 

2 CITY GRILL

Asezat intr-una dintre cele mai scumpe zone din Bucuresti, restaurantul City Grill din Primaverii e neobisnuit in primul rand prin preturi, mult prea mici pentru locatia sa. Nu uitati sa sunati pentru rezervare - altfel riscati sa fiti nevoiti sa va cautati o alta terasa. Proprietarii au avut ideea sa aduca o mini orchestra sa inveseleasca atmosfera, spre fericirea petrecaretilor, dar spre dezamagirea celor care isi doresc o cina linistita. Totusi, muzicantii sunt priceputi si au un repertoriu variat, de la succese internationale la melodii vechi romanesti. Terasa este racorita de perdeaua de braduti care o separa de strada. Daca aveti de ales, orientati-va asupra meselor din spate, care nu sunt atat de inghesuite cum sunt cele din partea din fata a terasei. Nu exista masa la City Grill de pe care sa lipseasca carafa cu limonada, cel mai bun antidot pentru caldura sufocanta. Mai ales ca merge de minune cu mancarea traditionala romaneasca din meniul restaurantului care ofera de la ciorba de vacuta sau burta, salate de tot felul, fripturi la muschi de porc impanat si deserturi clasice sau de sezon.

 

Puncte tari: preturile si locatia

Puncte slabe: galagia

 

3 QUATTRO STAGIONI

Quatro Stagioni are avantajul umbrei dese oferite de arborii din parcul Herastrau. Restaurantul nu are terasa pentru ca asa e moda - pentru Quatro Stagioni terasa e o traditie, iar locul a evoluat in pas cu vremurile, fara a-si schimba totusi specificul italian. Ziua vin oameni obisnuiti, si poti vedea, alaturi de oameni de afaceri, chiar si cate o bunica si nepotul sau sau copii cu rolele. Seara lucrurile se schimba - isi fac aparitia doamne cu gandul la genti Louis Vuitton sau VIP-uri autohtone. Serviciile sunt din fericire aceleasi, indiferent de ora. Meniul e conceput in stilul pur italian, cu pizza si paste, dar n-au fost lasate la o parte specialitatile de vita sau pui. Si cand caldura de afara este mult prea toropitoare, o gustare cu vinete, dovlecei si ceapa poate fi o solutie buna.

 

Puncte tari: locatia

Puncte slabe: snobismul ocazional

 

4 ROUGE

Localizat intr-una dintre cele mai pretentioase zone ale Bucurestiului, in Dorobanti, Rouge reuseste sa iasa totusi in evidenta - nu e clar daca prin accentele de rosu ale decoratiunilor sau prin locatie. Cu siguranta vi s-a intamplat macar o data sa intrati intr-un restaurant sau local cu pretentii, iar chelnerii sa va fi tratat de la inaltimea preturilor. Ei bine, la Rouge puteti gasi chelneri draguti indiferent de brandul posetei sau al pantofilor clientilor. Terasa te face sa uiti ca esti de fapt intr-un loc agitat si aglomerat, si macar pentru o ora iti poti imagina ca te afli intr-o cafenea pariziana cu clasa. Spatiul, impartit in doua, e reconfortant si pentru cei care au venit sa se relaxeze, si pentru cei care au venit sa ia masa. Locul de relaxare este decorat dupa modelul lounge - puteti sta comod pe una dintre canapele sau puteti citi presa. Partea de restaurant a terasei are mese din lemn si scaune de regizor. O idee buna, care din pacate e aplicata la putine terase, este cea a lampilor pentru insecte. Meniul ofera mancare lejera, de la gustari si salate pana la specialitati precum sushi. Iar in ceea ce priveste cocteilurile, aveti de unde alege. Pentru ca ce poate fi mai placut ca sa inchei o seara pariziana decat savurand un cocteil French Kiss?

 

Puncte tari: servirea si locatia

Puncte slabe: varietatea meniului

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mica evadare
/arta-si-societate/mica-evadare-1006658
1006658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.