Aşa să tot faci artă: ia un avion şi dă cu el de pământ (VIDEO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 05 februarie 2012 31 afişări

Un artist american a făcut valuri recent cu o lucrare neconvenţională, în care nu a folosit penelul pentru a pune pe pânză o imagine.

Artistul, pe numele său Richard Jackson, a ales ca instrument pentru realizarea lucrării sale un mic aeromodel teleghidat, încărcat cu vopseluri de diverse culori, proiectat să se izbească de o pânză mare montată pe un spaţiu verde şi astfel să împrăştie pe pânză vopseaua. Realizarea picturii a reuşit din a doua încercare, în aplauzele publicului care a asistat la evenimentul organizat de Jackson la Pasadena, în Statele Unite.

Lucrarea face parte dintr-o serie intitulată de autor "Accidente în pictură" ("Accidents in Painting"), iar operele realizate cu ajutorul aeromodelului teleghidat vor fi expuse în perioada 11 februarie - 10 iunie în cadrul unei galerii din Pasadena, Armory Center for the Arts.

Ceea ce a făcut Jackson se constituie într-o ironie la adresa curentului de "action painting" sau abstracţionism gestual, ce presupunea spontaneitate în aplicarea culorii pe pânză, promovat în anii de după cel de-al doilea război mondial de artişti ca Jackson Pollock sau Willem de Kooning.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/asa-sa-tot-faci-arta-ia-un-avion-si-da-cu-el-de-pamant-video-9206778
9206778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.