Radu Ciocoiu: Fericirea = echilibru între viaţa personală şi viaţa profesională

Postat la 18 august 2022 255 afişări

Radu Ciocoiu: Fericirea = echilibru între viaţa personală şi viaţa profesională

Vârstă: 40 de ani

Funcţie: director executiv corporaţii regionale şi sector public

Companie: Raiffeisen Bank România

Număr de colegi aflaţi în subordine: 90

Profit net: 218 mil. lei

Venit operaţional: 692 mil. lei (*cifre publicate la data de 31 martie 2022)

Experienţă: Radu Ciocoiu a acumulat peste 17 ani de experienţă în sistemul bancar, ocupând poziţii de Relationship Manager, Senior Director şi, din 2020, de director executiv. Deţine un EMBA la Wirtschaftsuniversität Viena (Austria) şi a participat şi la International Residency Program în cadrul Carlson School of Management (USA).


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?     

Pasiunea şi asumarea responsabilităţii sunt atribute care alimentează ambiţia pentru a deveni mai bun şi, implicit, pentru a avea succes, indiferent că discutăm despre viaţa profesională sau persoanală.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Experienţa şi acumularea de cunoştinţe sunt privilegii ale celor care avansează în vârstă. Îmi doresc să îmi îmbogăţesc cunoştinţele şi experienţele permanent prin studiu, prin efort susţinut şi prin forţarea limitei zonei de confort.

În ce loc te simţi cel mai fericit?  

Evident că timpul petrecut cu familia este cel care îmi aduce cele mai multe momente de fericire. Din perspectiva mea, fercirea este condiţionată de echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională.

Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?   

Fără nici o îndoială, acesta ar fi 10 pentru că sunt şi am fost înconjurat de oameni de valoare de la care am putut învăţa şi, totodată, sunt norocos să fac parte dintr-o familie frumoasă.

Ce te motivează?         

Atingerea obiectivelor este foarte importantă însă, în mod egal, drumul parcurs pentru atingerea acestora este esenţial. Satisfacţia atingerii ţintelor este amplificată de calitatea procesului şi de alinierea acestuia cu valorile personale. Dorinţa de a mă îmbunătăţi este principalul factor de motivaţie.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?  

Lipsa de predictibilitate amplificată de schimbările rapide pe care le trăim zi de zi este principala provocare pe care trebuie să o gestionăm.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Radu Ciocoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.