Austriecii de la Uniqa rup parteneriatul cu Astra

Postat la 03 august 2010 32 afişări

Uniqa Group Austria va iesi din actionariatul companiei de asigurari, prin vanzarea investitiei sale de 27% din actiunile companiei.

Pachetul de actiuni, care acum va reveni la actionarul majoritar al Astra, TNG-Nova Group Investments, controlat de omul de afaceri dan Adamescu, a fost achizi]ionat in anul 2005.

Un acord in acest sens a fost încheiat intre Uniqa Group si principalul acţionar roman, care detine in acest moment 72,68% din Astra. Schimbarea de proprietate asupra investitiei minoritare detinute anterior de austrieci va fi dusa la bun sfarsit in cursul urmatoarelor luni, printr-o tranzactie cu pachet mare de actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti.

Acordul incheiat deja include, de asemenea, prevederea, cu efect imediat, ca Astra sa inceteze utilizarea sintagmei "Membra a Uniqa Group", in toate tipurile de comunicare.

In Romania, brandul Uniqa va ramane reprezentat de catre companiile detinute in proportie de 100% de Uniqa Group, adica Uniqa Asigurari Uniqa Asigurari de Viata.

"Pentru noi a fost clar ca eforturile noastre stategice in Romania trebuie sa se concentreze catre companiile in care avem participatie de 100%, si pe care le-am dobândit in anul 2008. Pana in acest moment, participatia in compania Astra a ramas pus si simplu o investitie financiara, fara niciun angajament strategic pentru viitor. Aceasta este motivatia pentru decizia noastra de a inapoia actiunile noastre actionarului principal al Astrei", a declarat dr. Konstantin Klein, CEO Uniqa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Uniqa,
parteneriat,
Astra,
investitie,
/analize/servicii-financiare/austriecii-de-la-uniqa-rup-parteneriatul-cu-astra-6760204
6760204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.