O romanca, noul responsabil cu compensarea si motivarea angajatilor la Coca-Cola HBC

Autor: Ana Raduta Postat la 14 septembrie 2010 570 afişări

Lupta pentru atragerea romanilor in echipele de management ale marilor grupuri internationale continua si in 2010. La fel si investitiile in dezvoltarea lor de cariera. Recent, o noua astfel de miscare s-a produs la varful uneia dintre cele mai mari companii din Romania – Coca-Cola HBC.

Ultimii doi ani au impus un efort suplimentar de cautare a celor mai potriviti oameni care sa coordoneze activitatile-cheie ale marilor companii. Drept urmare, pe piata de resurse umane au avut loc mutari importante - in unele cazuri, expatii au venit sa inlocuiasca romani, iar in altele, managerii romani au fost expatriati pentru a conduce, de afara, departamente cu bugete si responsabilitati uriase. Simona Popovici, cea care pana la inceputul acestei saptamani a condus departamentul de resurse umane pentru Romania si Moldova al Coca-Cola HBC Romania, este cel mai recent exemplu de manager format in Romania, dar care pleaca sa-si desavarseasca experienta profesionala in strainatate.

Mai exact, Popovici a fost promovata in functia de director of rewards (compensare si motivare a angajatilor) in grupul Coca-Cola Hellenic, iar de la inceputul anului viitor se va muta in Grecia, unde va face parte din echipa de management de resurse umane a intregului grup. "Ma mut pe o noua arie de competenta, mult mai specifica si cu responsabilitati mult mai mari, pe tot grupul", spune Popovici. Concret, noua functie presupune coordonarea dezvoltarii si administrarii politicilor de comunicare, motivare si angajament, precum si a celor de compensatii si beneficii pentru cele 28 de tari in care compania este prezenta. Va fi singurul roman din departamentul de resurse umane din Grecia, iar echipa pe care o conduce are 10 oameni.

Dincolo de o oportunitate profesionala pe care multi o asteapta o viata intreaga, noua functie implica si o serie de schimbari in plan personal, cum ar fi mutarea intregii familii in Grecia si adaptarea la un nou stil de viata. La 41 de ani si cu peste 15 ani de experienta in domeniu, Simona Popovici spune ca nu a stat nicio clipa pe ganduri si ca a acceptat imediat noua numire, care facea oricum parte din planurile sale de dezvoltare pentru anii urmatori. Mandatul pe care l-a acceptat in Grecia se va derula pe o perioada nelimitata, iar deocamdata Popovici spune ca nu si-a conturat pasul urmator. Nu exclude intoarcerea in Romania, dar mult mai probabila pare varianta ca dupa aceasta experienta sa urmeze o noua relocare intr-o tara straina.

Ba, mai mult, ar accepta si propuneri mai exotice decat aceasta: "M-am format profesional pe o piata complexa, asa ca nu as refuza nicio oferta intr-o tara care sa imi ofere experiente similare". Inainte de a se alatura echipei Coca-Cola, cu patru ani in urma, Simona Popovici a lucrat pentru Connex-Vodafone, unde, timp de sase ani, a ocupat diferite pozitii in departamentul de resurse umane, fiind astfel familiarizata cu doua piete importante - cea telecom si a bunurilor de larg consum.

Urmatoarele sase luni vor reprezenta pentru deja fostul director de resurse umane de la Coca-Cola HBC pentru Romania si Moldova o perioada de tranzitie, in care va face naveta intre Romania si Grecia pentru a preda si prelua stafeta, iar 1 ianuarie 2011 va fi prima sa zi cu drepturi si responsabilitati depline la noul loc de munca. Noul sef de resurse umane de la Coca-Cola HBC Romania este Simona Simion-Popescu, care pana de curand a condus departamentul de resurse umane al Xerox, inclusiv pentru Romania si Moldova.

Alegerea unui succesor a fost una dintre sarcinile importante de care Popovici a trebuit sa se ocupe in ultima jumatate de an, de cand a primit vestea promovarii. Desi cautarea a durat ceva vreme, iar "castigatorul" a fost ales dintr-o plaja destul de larga, decizia n-a fost foarte dificila, pentru ca "piata este mica si ne cam stim intre noi", spune Popovici, a carei inlocuitoare a coordonat in ultimii doi ani activitatea de resurse umane a Xerox in noua tari din Europa Centrala si de Est, Israel si Turcia si a acumulat o experienta de peste zece ani in domeniu.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/analize/resurse-umane/o-romanca-noul-responsabil-cu-compensarea-si-motivarea-angajatilor-la-coca-cola-hbc-7182258
7182258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.