O noua meserie: detectivul de fraude financiare. Sase trasaturi ale infractorului de la privat

Postat la 23 septembrie 2010 28 afişări

Furtul din companii, un subiect tratat cu discretie in anii de boom economic, este acum discutat deschis de multi angajatori. Criza financiara a potentat un fenomen tinut sub pres de catre marile firme autohtone: fraudele comise de propriii angajati.

Cazurile cele mai recente vin din lumea institutiilor de credit. Numai in ultimele patru luni, trei astfel de fraude financiare au fost detaliate de presa, cel mai important prin prisma sumei delapidate fiind cel de la sucursala Credit Europe Bank din Brasov.

Peste 85% din infractorii cu "guler alb" nu au la activ nicio condamnare, iar hotii raman nedetectati, in medie, 18 luni. Hotul corporatist este, de regula, unul dintre angajatii vechi si deosebit de inteligent. Lucreaza mult, adesea si in vacanta, si de acasa. Se imbolnaveste rar si nu efectueaza intregul concediu legal.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
fraude,
infractiuni,
furt,
companii,
banci
/analize/resurse-umane/o-noua-meserie-detectivul-de-fraude-financiare-sase-trasaturi-ale-infractorului-de-la-privat-7389694
7389694
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.