255 de lei pentru absolventii care nu-si gasesc serviciu

Postat la 22 iulie 2010 19 afişări

Absolventii institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni daca se inregistreaza la agentia de ocupare a fortei de munca din raza careia isi au domiciliul, in cel mult 60 de zile de la data absolvirii.

Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite de informare, consiliere si orientare profesionala în vederea angajarii. Indemnizatia de somaj poate fi solicitata in cel mult 12 luni de la data absolvirii si se acorda o singura data, pentru fiecare forma de invatamant absolvita. In aceste cazuri, ajutorul de somaj este de 255 de lei pe luna, potrivit Agentiei nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Nu beneficiaza de indemnizatie de somaj absolventii care, la data solicitarii dreptului, urmeaza o forma de invatamant.

In situaţia in care absolventul se angajeaza in cursul celor 60 de zile, pe o perioadă mai mare de 12 luni, cu program normal de lucru, beneficiaza de o prima de angajare in valoare de 425 lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
absolventi,
indemnizatii
/analize/resurse-umane/255-de-lei-pentru-absolventii-care-nu-si-gasesc-serviciu-6668336
6668336
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.