Cum a reuşit o constănţeancă să ajungă la conducerea unui gigant mondial cu afaceri de miliarde dolari şi cu peste 40.000 de angajaţi

Postat la 08 decembrie 2022 5675 afişări

Conduce un business global, fiind una dintre cele mai puternice românce-executiv din mediul de afaceri internaţional, dar spune că mentorii săi sunt, în prezent, tinerii de 18-24 de ani. De aproape două decenii şi jumătate, lucrează pentru aceeaşi companie, şi din Constanţa a ajuns să schimbe, de-a lungul anilor, roluri pe mai multe continente, iar fiecare experienţă i-a adus nenumărate provocări şi lecţii deopotrivă.

E pasionată de neuroştiinţă şi în timpul liber îi place să lucreze cu greutăţi şi să meargă la sală, iar produsul său de beauty preferat e masca de păr cu măsline. Vorbim despre Angela Creţu, CEO al Avon, care ne-a împărtăşit perspectiva sa asupra mai multor aspecte ale vieţii de lider, dar şi lista sa de planuri pentru următorul an.

„Nu cred în această formă de dezvoltare autodidactă. Eu cred că adevărata învăţare se întâmplă prin schimbul de informaţie, de energie şi de emoţie cu oamenii din jur. Deci, dincolo de învăţare, teoria pe care o putem absorbi din diverse surse de informaţie, emoţia şi impactul se învaţă numai alături de ceilalţi”, ne-a spus Angela Creţu, vorbind despre mentorii pe care i-a avut de-a lungul carierei, şi adăugând că nu au fost deloc puţini, mai ales că, în cei aproape 25 de ani petrecuţi în companie, a avut permanent acest acces la experienţe, la oameni care au venit poate cu alte pespective. „Acum, mai nou, sunt absolut pasionată de reversement. Mentorii mei au 18-20-24 de ani, sunt un învăţăcel avid în a le înţelege perspectivele de viaţă, aşteptările, modul în care văd ei tehnologia, cum interacţionează, ce aşteaptă de la o relaţie.”

La rândul său, cea mai importantă lecţie pe care spune că şi-o repetă şi o transmite tuturor celor cărora are şansa să le fie mentor e să nu-şi compromită niciodată exprimarea de sine. „Să se descopere, să nu încerce să îmbrace haina sau identitatea altcuiva. Trebuie să înveţi să te iubeşti, să te respecţi şi să te exprimi cu putere. Deci nu doar să te accepţi, ci să te exprimi ştiind că fiecare dintre noi aduce valoarea lui unică.”

Acesta ar fi şi sfatul pe care şi l-ar da sieşi la început de carieră: „să nu ezit nicio secundă, să încerc să fiu altcineva. Să nu încerc să vorbesc ca altcineva, să merg ca altcineva, întotdeauna să învăţ din perspectivele lor, dar să fiu eu însămi. E enorm de valoroasă autenticitatea”.

Pentru anul care urmează, spune că, pe plan personal, îşi doreşte să fie sănătoasă şi să se bucure cu intensitate de fiecare moment. „Şi a te bucura de ceva nu e un dar. Deci nu mă rog neapărat pentru asta, mă rog pentru sănătate. Căci a te bucura de fiecare dată e şi o alegere şi deci cumva îmi setez obiectivul meu personal să mă pot bucura.” Profesional spune că are, împreună cu echipa, planuri importante, „pentru că iată, sunt mulţi jucători în piaţă cu această dinamică extraordinară în plan economic şi social, vedem o schimbare dramatică a profilului consumatorilor, în aşteptările lor, şi ca atare, întregul set de obiective pe care ni le-am fixat e în aşa fel format încât să ne mulăm cu agilitate pe noile preferinţe ale consumatorilor”.

Şi, pentru că este un lider global în industria frumuseţii, am întrebat-o şi ce înseamnă pentru ea acest concept şi în ce constă aceasta. Ne-a spus că, în viziunea sa, frumuseţea vine cu libertatea de a alege şi că simpla culoare a unui ruj sau o mascara pe gene nu va acoperi niciodată nesiguranţa, tristeţea, suferinţa, şi ca atare frumuseţea nu se poate întâmpla fără o femeie care are curajul de a fi ea însăşi, care îşi poate singură determina felul în care trăieşte, să fie respectată şi să-i fie ascultată vocea şi mesajul. „De aceea am lansat cele două campanii, împotriva violenţei domestice şi a cancerului la sân, pentru că sunt unii dintre cei mai mari inamici ai frumuseţii.” Nu au fost însă acestea singurele întrebări la care ne-a răspuns:

CITITI AICI MATERILAUL INTEGRAL

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LEADERSHIP,
cariera,
Angela Creţu,
Avon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.