Zona euro ar putea reintra în recesiune

Postat la 14 octombrie 2011 13 afişări

Zona euro ar putea reintra în recesiune, iar Banca Centrală Europeană (BCE) va discuta în noiembrie despre reducerea dobânzii de politică monetară, au declarat joi oficiali ai instituţiei.

Erkki Liikanen, membru în conducerea BCE, a subliniat totuşi că banca nu a decis deja să reducă dobânda cheie la şedinţa de politică monetară din noiembrie. Reprezentanţii BCE au optat săptămâna trecută pentru menţinerea dobânzii cheie la nivelul de 1,5%, chiar dacă unii dintre membrii consiliului guvernatorilor au cerut reducerea ratei din cauza semnelor de înrăutăţire a condiţiilor economice în zona euro şi a temerilor privind intrarea Greciei în încetare de plăţi. Inflaţia din zona euro s-a accelerat la 3% în septembrie, dar mai mulţi membri ai conducerii BCE consideră că indicatorul va coborî anul viitor sub ţinta de 2%, opinie împărtăşită de Josef Makuch, şeful băncii centrale din Slovacia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
zona euro,
recesiune,
bce
/actualitate/zona-euro-ar-putea-reintra-in-recesiune-8865053
8865053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.