Zona euro, aproape de sfârşitul recesiunii: "Datele sunt mai bune decât ne aşteptam"

Postat la 24 iulie 2013 79 afişări

Industria prelucrătoare şi sectorul serviciilor din zona euro au înregistrat în luna iulie evoluţii neaşteptat de favorabile, indicii celor două ramuri ale economiei înregistrând cele mai bune performanţe din ultimii doi ani, semn că Europa poate fi aproape de ieşirea dintr-o recesiune prelungită.

Zona euro, aproape de sfârşitul recesiunii: "Datele sunt mai bune decât ne aşteptam"

 Indicele industriei manufacturiere din zona euro, calculat pe baza unui sondaj în rândul managerilor de achiziţii din companii, a crescut în iulie pentru prima dată în ultimii doi ani şi a depăşit cota care diferenţiază între contracţie şi creştere economică, potrivit unui raport publicat miercuri de compania britanică de cercetare Markit Economics, preluat de Bloomberg.

Totodată, indicele compus al industriei manufacturiere şi sectorului serviciilor a depăşit de asemenea cota de recesiune, urcând la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zona-euro-aproape-de-sfarsitul-recesiunii-datele-sunt-mai-bune-decat-ne-asteptam-11149339
11149339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.