ZONA EURO A INTRAT ÎN RECESIUNE, pentru a doua oară în ultimii trei ani

Postat la 15 noiembrie 2012 14 afişări

Zona euro a intrat oficial în recesiune tehnică, pentru a doua oară în ultimii trei ani, după o contracţie economică de 0,1% în trimestrul al treilea, arată datele anunţate, joi, de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene. PIB al zonei euro a scăzut cu 0,1% în trimestrul al treilea, după un declin de 0,2% în trimestrul precedent.

Economia intră în recesiune tehnică după două trimestre consecutive de scădere a PIB. Uniunea Europeană a reuşit să evite recesiunea, după ce a consemnat în trimestrul al treilea un avans la linmită, de numai 0,1%. În trimestrul al doilea, UE a avut o contracţie a PIB de 0,2%, la dfel ca zona euro.

Alte stiri pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
risc,
recesiune,
pib,
indicatori,
zona euro
/actualitate/zona-euro-a-intrat-in-recesiune-pentru-a-doua-oara-in-ultimii-trei-ani-10324302
10324302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.