Zgonea: Comisia pentru Statut are termen până joi, la 9.00, să elaboreze raport privind reexaminarea cerută de Traian Băsescu

Postat la 05 februarie 2013 13 afişări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că membrii Comisiei de Statut au termen până joi, la ora 9.00, să elaboreze un raport la Statutul deputaţilor şi senatorilor pentru care preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea.

Zgonea a precizat că în cererea de reexaminare nu sunt decât "patru lucruri care sunt de formă, nu de fond, dintre care trei sunt de tehnică legislativă şi unul singur este un text care nu afectează capacitatea ANI de a-şi exercita singurul instrument din România pentru a controla incompatibilităţile şi conflictele de interese ale demnitarilor".

El a mai spus că i-ar face plăcere să existe o dezbatere publică cu organizaţiile neguvernamentale pe această temă, dar nu există ONG care să înţeleagă procedurile parlamentare. "Care ONG se pricepe la comitologie? Care sunt acele organizaţii neguvernamentale care înţeleg procedurile parlamentare? (...) Mi-ar face plăcere să avem acele organizaţii care să cunoască procedurile parlamentare din toate statele europene", a arătat Zgonea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/zgonea-comisia-pentru-statut-are-termen-pana-joi-la-9-00-sa-elaboreze-raport-privind-reexaminarea-ceruta-de-traian-basescu-10544543
10544543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.